Zacusca de fasole boabe

de marcela1979 in Zacusca, 19 Oct 2013 | 9934 vizualizari

 

Numai buna iarna si in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg fasole boabe cruda
  • 3 kg ardei gras
  • 4 kg gogosar
  • 2 kg ardei kapia
  • 2 kg morcovi
  • 2 kg jumatate ceapa alba
  • 1 l jumatate ulei
  • 1 l jumatate bulion de rosii
  • boabe de piper
  • sare mare neiodata
  • 2-3 foi de dafin(eu nu am pus)
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole boabe:

Fasolea boabe se pune la fiert  in apa fiarta cu sare.Ardeii,gogosarii si kapia se coc pe plita apoi se curata de pielite.Morcovii se curata si se fierb,ceapa se curata si se fierbe.Se dau prin masina de tocat carne ardeii grasi,gogosarii ,kapia,morcovii fierti,ceapa alba fiarta si jumatate din cantitatea de fasole boabe fiarta.Intr-o cratita se pune  uleiul si se pun ingredientele tocate si fasolea boabe ramasa .Se amesteca si se pune pe plita la foc mic sa fiarba aproximativ o ora.Se amesteca sa nu se lipeasca.La sfarsit se adauga bulionul de rosii.Se adauga sarea,boabele de piper si frunzele de dafin ,daca puneti.Cand se alege uleiul deasupra se ia de pe foc si se pune in borcane curate si sterilizate.Se capseaza si apoi se dustuleste in aburi circa 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de macrou si macrou afumat